Solceller til private og erhverv

Vores montører og rådgivere står parat til at hjælpe dig. Hos os er du sikret kvalitetsmaterialer og professionel service, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser på de mest innovative solcelleløsninger.

Solceller i Sæby, Frederikshavn og Dronninglund

Solceller er en god investering – både til private, erhverv og industri. Foruden at støtte den grønne omstilling og forbedring af klima og miljø, kan der også opnås besparelser på el-regningen.

Hos Sæby El får du kompetent rådgivning i valg af solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder konkurrencedygtige priser.

Kontakt os på 📞 98 46 24 66 eller send os en e-mail på lars@saeby-el.dk, så svarer vi på alle dine spørgsmål vedrørende forskellige løsninger og opsætning af solceller. Vi giver dig gerne et uforpligtende tilbud på solceller med montering.

Solceller Frederikshavn

Hvad er solceller?

Du har sikkert set dem før: Solceller på taget af et hus eller ude på en mark. Et solcelleanlæg består af mindre enheder kaldet solceller og de fleste solceller er lavet af silicium. Silicium er en halvleder, hvilket betyder, at den elektriske strøm kun kan gå den ene vej. Silicium er desuden det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativ) lag og et P (positiv) lag. Mellem disse to lag, er der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan bevæge sig mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hvert lag.

Vi leverer og monterer solceller til privat og erhverv i Sæby, Frederikshavn og Dronninglund.

Silicium-lag

Solens stråler består af energirige fotoner, og når en foton rammer siliciumcellerne, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs, og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de fritslåede elektroner opsamlet af et elektrisk ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden – derved skabes der jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, omdannes jævnstrømmen i en inverter til vekselstrøm.

Skal du have solceller i Sæby, Frederikshavn eller Dronninglund? Kontakt os på ☎ 98 46 24 66

Solceller i et anlæg – Sæby, Frederikshavn og Dronninglund

Et solcelleanlæg er opgjort af en eller flere rækker af solpaneler, der skal ses som en gruppe af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm genereres der. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Der er som sådan ikke nogen begræsninger på, hvor stort et solcelleanlæg må være, eller hvor mange solceller, der installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm.

Skal du have et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg til din bolig, virksomhed eller helt tredje i Sæby, Frederikshavn eller Dronninglund? Vi står klar på 📞 98 46 24 66 og 📧 lars@saeby-el.dk.

Solceller Sæby, Dronninglund og Frederikshavn

Uanset om solcellerne er placeret på taget eller på stativer, er det vigtigt at de er placeret rigtigt – de må ikke være i skygge i dagtimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Solceller Sæby

Herunder ser du hvad de forskellige elementer i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En stor fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg støtter du den grønne omstilling

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm, som du kvit og frit kan bruge i husholdningen eller virksomheden. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt – selv i de mørkeste måneder af året. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Et solcelleanlæg er støjsvagt og støjer faktisk overhovedet ikke – modsat andre miljøvenlige energikilder

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering, hvor du afhængigt af størrelse og kvalitet på anlægget skal afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme. Dette kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde på dette tidspunk. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader, og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign.

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af Sæby

Hvad koster et solcelleanlæg?

Der er mange faktorer, som hver især har indflydelse, når det kommer til prisen af et solcelleanlæg. Prisen svinger som regel på grund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange, der skal bruge det. Gennemsnittet for selve anlægget samt installation ligger cirka fra 70.000 op til 100.000,-.

Solcelleanlæg er typisk betalt hjem i en periode af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos Sæby El i Sæby, Frederikshavn og Dronninglund. Kontakt os i dag på 📞 98 46 24 66 eller 📧 lars@saeby-el.dk og vi kan komme med vores bud på en optimal løsning til din bolig og/eller erhverv.

Solcelleanlæg med batteri af Sæby El

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme den strøm, der bliver produceret i dagtimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op, sendes den overskydende strøm til el-nettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Du slipper for forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen, og sender overskydende strøm videre til el-nettet.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen på følgende vis:

 • som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til el-nettet

Om aftenen/natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strømmen automatisk fra el-nettet.

Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, så kontakt os på 📞 98 46 24 66 og 📧 lars@saeby-el.dk  – vi er klar til at hjælpe dig! Vi kører fra Sæby nær Frederikshavn, og monterer og installerer solceller i Nordjylland.

Solceller med batteri i Sæby, Frederikshavn og Dronninglund

Størrelse på hybrid solcelleanlægget?

Et hybrid solcelleanlæg der producerer ca. 75% af elforbruget på årsplan, er det mest økonomiske for dig. Et standard anlæg uden batteri kan hovedsagelig vis kun producere halvdelen af elforbruget. Størrelsen vil helt konkret afhænge af husstandens elbehov og opsætningsmuligheder. Som hovedregel skal en familie på 4 bruge mellem 4-5 kW i døgnet, hvilket svarer til et anlæg på 30-40 m2 på et tag.

Solceller til erhverv

Det kan være en stor beslutning at tage springet fra konventionel energi til vedvarende – men oftest er det en rigtig klog beslutning! Her vil solenergi, for rigtig mange virksomheder, være et oplagt valg, da solcellepanelerne kan installeres, både i nybyggeri, samt på allerede eksisterende bygninger. Derudover har de fleste industri- og erhvervsbygninger et stort tag-areal, hvilket er perfekt for solceller.

Tag-arealet, er for mange, en rigtig stor uudnyttet ressource, hvilket er syndt, da der er et enormt stort potentiale i brugen af solceller. Solen skinner nemlig omkring 1700-1800 timer om året, hvilket betyder at rigtig mange virksomheder har stor mulighed for at kunne melde sig ind i den grønne omstilling.

Hos Sæby El hjælper vi jer med at finde lige præcis den løsning, som jeres virksomhed har brug for! Vi kører fra Sæby nær Frederikshavn, og monterer og installerer solceller i hele Nordjylland.

 

Solceller til erhverv i Sæby

Store industribygninger er det perfekte sted at anlægge solceller

Solceller til virksomheder Frederikshavn

Vi rådgiver, monterer og installerer solcelleanlæg til din virksomhed

Der er ingen tvivl om at solceller er en af fremtidens vigtige energikilder. Der er enormt mange fordele ved at anskaffe sig et solcelleanlæg, og her følger et udpluk:

 

 • Solcelleanlæg er super gavnligt for miljøet, og kan derfor spare miløet for rigtig meget co2.
 • Vælger man et solcelleanlæg som passer til ens behov, kan det være en rigtig god investering i det lange løb, selvom det kan virke dyrt at få det installeret.
 • Lang levetid – mere end 25 år.
 • Overskydende energi kan sælges til elnettet.
 • Bedre CSR-værdi for din virksomhed
 • Bedre energiklassificering for virksomheden

Sæby El hjælper dig hele vejen igennem, og giver rådgivning så du får den løsning som din virksomhed har brug for. Derudover står vi for både montering og installering.

Din lokale solcellemontør og -rådgiver i Sæby, Frederikshavn og Dronninglund

Vores montører og rådgivere står parat til at hjælpe dig gennem hele din proces med solceller. Hos os er du sikret kvalitetsmaterialer og professionel service, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser på de mest innovative solcelleløsninger.

Du er meget velkommen til at tage en snak med en af vores kompetente solcelleeksperter, og vi giver gerne et uforpligtende tilbud, hvor du får en komplet oversigt over de økonomiske faktorer (inkl. fradragsmuligheder).

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp til solceller, kan vi kontaktes på 📞 98 46 24 66 eller 📧 lars@saeby-el.dk. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt! Vi leverer og monterer solceller i Nordjylland, heriblandt Sæby, Frederikshavn og Dronninglund.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

4 + 11 =

Find os

Havnen 16
9300 Sæby

Tlf.: 98 46 24 66
Mail: lars@saeby-el.dk