Energitjek

Energitjek af virksomheden – få professionel energirådgivning

Vores energikonsulent kan udføre et professionelt energitjek af din virksomhed – det er første skridt på vejen til at opnå besparelser på energiforbruget.

Herefter får du et uforpligtende tilbud på selve optimeringsdelen – med installation, montage og udskiftning – og selvfølgelig en overskuelig energirapport, der beskriver alle de økonomiske detaljer.

Sæby El servicerer hele Nordjylland – vi kører eksempelvis ud til kunder i Frederikshavn, Skagen, Hirtshals og Hjørring.

 

Energitjek for alle erhverv

Det kan være uoverskueligt at starte på energioptimering af en virksomhed. Derfor har vi gjort processen så let som muligt. Vores energirådgiver har erfaret, at der kan findes besparelser i alle typer af virksomheder, som:

 • Industri
 • Detailhandel (butikker mv.)
 • Supermarkeder
 • Offentlige virksomheder og institutioner
 • Administrationsbygninger
 • Landbrug

Med en gennemgang af virksomhedens forskellige energiressourcer, giver vi dig et komplet overblik over besparelsesmulighederne. Se et eksempel nedenfor, hvor vi har undersøgt mulighederne for energioptimering hos virksomheden RAIS i Frederikshavn.

Hvad gennemgås af energirådgiveren?

Vores energirådgiver kommer på besøg i din virksomhed, og sammen med dig, eller en anden repræsentant, gennemgås produktionen og bygningerne, så alle muligheder for energioptimering afdækkes. 

Vi udfører et komplet energitjek af:

 • Belysning
 • Varme
 • Ventilation
 • Trykluft
 • Pumpesystem (også vakuumpumper)
 • Klimaskærm (isoleringsgrad ved vinduer, døre, tage osv.)
 • mm.

 

Eksempel: Energitjek hos RAIS i Frederikshavn

I juni 2017 var vores energirådgiver på besøg i industrivirksomheden RAIS, for at afdække mulighederne for energioptimering. RAIS producerer brændeovne og tilbehør til det globale marked fra en sammensætning af produktionsbygninger, der ligger i Frederikshavn i Nordjylland.

Al belysning i produktionshallerne var udskiftet inden besøget, alligevel fandt vores energirådgiver flere andre kilder til energioptimering og besparelser:

Varmekilden:

I den ene bygning stod 2 tørreovne tilsluttet et gasfyr, der ledte overskudsvarmen ud i det fri. Med en mindre indsats, kan denne overskudsvarme genbruges til at opvarme andre lokaler i bygningen.

Energi_tjek_sæby

Ventilation:

I samme bygning står der flere ventilationsanlæg, der alle drives ved hjælp af remtrukne ventilatorer. Her vil det være økonomisk fordelagtigt, at skifte drivkraften ud med EC-motorer, der kan håndtere samme opgave med et noget lavere energiforbrug – også direkte. 

 

Vinduer (klimaskærm):

I nogle af de ældre produktionshaller, består ca. 250 m2 af loftvinduerne af gennemsigtige tagplader. Her kan RAIS optimere ved at efterisolere med isolerende PVC-plader, så energi- og varmetabet bliver reduceret væsentligt.

 

Cirkulationspumper:

I produktionshallerne kører flere af cirkulationspumperne konstant. Med en udskiftning til pumper, der justeres til produktionsbehovene, kan der også her opnås store besparelser på energiforbruget.

 

Trykluft:

Med en trykluftscreening af tanke og kompressorer, blev der fundet 17 utætheder/lækager. De skal selvfølgelig lukkes, da eksempelvis et hul på bare 5 mm faktisk øger forbruget med 11 kW. 

Efter endt besøg og energitjek, har vores energirådgiver udarbejdet en energirapport (se indhold nedenfor), der indeholder alle de mulige steder for energioptimering. Om RAIS vil benytte sig af de medfølgende tilbud på udskiftning, reparation og nyinstallation, er helt op til dem. Hos Sæby El udfører vi altid uforpligtende energitjek. 

 

Energirapporten kan indeholde en oversigt over:

 • præcist hvor du kan finde energibesparelser
 • et estimat over investeringsbeløbet ved udskiftning og nyinstallation (herunder tilbud fra os)
 • en oversigt over besparelserne, hvis energitiltagene implementeres
 • dine muligheder for energitilskud (vi kan ansøge for dig)
 • eventuelt en finansieringsløsning
 • ROI – return on investment – så du kan se, hvornår investeringen har tjent sig selv hjem

Der findes 2 typer af energirapporter. En der inkluderer ovenstående, og en der udelukkende giver dig en oversigt over besparelsespotentialet på de udvalgte områder. Det er helt op til dig, hvorvidt du bare ønsker et generelt overblik, eller om du vil have alle beregninger med.

 

Sæby El tilbyder uforpligtende energitjek og -rådgivning

Er du interesseret i energioptimering, men ved du ikke hvor du skal starte? Så kontakt os. 

Vores erfarne og veluddannede energirådgiver kommer på et uforpligtende besøg – når det passer dig. 

Sæby El tilbyder efterfølgende at håndtere dele af eller hele implementeringen. Du får professionel hjælp hele vejen – fra den indledende energiundersøgelse til ansøgning om energitilskud, eventuelle finansieringsmuligheder og til slut med projekteringen (installation og udskiftning). 

Vi kører ud i hele Nordjylland.

Kontakt os på 9846 2466 eller send os en email

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

2 + 13 =

Find os

Havnen 16
9300 Sæby

Tlf.: 98 46 24 66
Mail: lars@saeby-el.dk