Luft vand varmepumper i Sæby, Dronninglund og Frederikshavn

Hvad er en luft vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe som udnytter den termiske energi fra udeluften og derefter opvarmer brugsvandet i radiatorer, gulvarme fra en varmtvandsbeholder. Man udskifter typisk sit oliefyr eller gasfyr med en grønnere og mere miljørigtig løsning og her er en luft vand varmepumpe en rigtig god løsning. Det er et godt alternativ til jordvarme, hvor man får en bedre totalløsning med en luft vand varmepumpe.

Hos Sæby El A/S kan vi rådgive dig til den helt rigtige luft vand varmepumpe ift. størrelse og dimensionering af dit hjem.

Kontakt os på ☎️ 98 46 24 66, vi kører i Sæby, Dronninglund, Frederikshavn og omegn.

Hvad er en luft vand varmepumpe
Effektivitet af en luft vand varmepumpe

En luft vand varmepumpe er primært drevet af bæredygtigt energi, hvilket er en driftsikker og effektiv varmekilde, der passer til vandbåren opvarmning af huse – altså huse med gulvvarme eller radiatorer. En luft vand varmepumpe er omkring 30% billigere end både el- og olievarme. Generelt ved varmepumper er, at for hver 1 kWh du forbruger, så får du det, der svarer til mellem 3-5 kWh varme igen. Du betaler derfor mindre for opvarmning, da ca. 3/4 dele af opvarmningen kommer fra naturen.

 

En luft vand varmepumpe virker helt ned til -20 grader. Det betyder altså, at en luft vand varmepumpe stadig leverer varmt vand i bruseren og til gulvvarmen, selv ved grader langt under frysepunktet.

Effektivitet

Varmepumper udnytter naturlig energi og derfor er det kun driftsomkostningerne fra elforbruget, der koster penge. Da de fleste har energimærkning A+, A++ og endda A+++, er elforbruget meget lavt og effektiviteten høj. Som en generel regel betyder en høj SCOP-værdi at energiforbruget lavt.

SCOP-værdi (står for seasonal coefficient of performance) er en skala, hvorpå det er muligt at se effektiviteten på en varmepumpe. Simpelt, så er det en betegnelse for varmepumpens ydelse på et helt år målt ud fra hvad den yder ift. hvad den forbruger.

I alt sin enkelthed, så betyder en SCOP-værdi på f.eks. 3,8 at en varmepumpe i gennemsnit leverer 3,8 gange så meget energi igen end den elektriske energi, den bruger for at holde/opvarme brugsvandet.

Hos Sæby El A/S monterer og installerer vi kvalitetstestede og energieffektive luft vand varmepumper fra bl.a. Daikin, Fujistu og Weishaupt. Vi har gode aftaler med nogle af de største leverandører, og derfor får du også konkurrencedygtige priser hos os.

Fordele og ulemper ved en luft vand varmepumpe

Fordele ved luft vand varmepumper

Fordele

 • Lavere varmeudgifter ift. olie eller naturgas
 • Minimal vedligeholdelse
 • Bæredygtig opvarmning
 • Høj driftssikkerhed
 • Nem betjening
Ulemper ved luft vand varmepumper

Ulemper

 • Udedelen støjer. Bør ikke stå tæt på soveværelser eller skel til nabo
 • Ikke helt så effektiv og økonomisk som jordvarme
 • Udseendet tiltaler ikke alle
 • Lav fremløbstemperatur, der kan kræve nye radiatorer
 • Skal dimensioneres korrekt til hvert enkelt hus
 • Virker ikke i dårligt isolerede huse
Miljøbillede i Sæby
Opvarmning af bolig i Sæby

Sørger for opvarmning

Ved at bruge energien fra udeluften til at opvarme boligen igennem radiatorer eller gulvarme samt brugsvandet. Med en luft vand varmepumpe er du sikret, at der altid er varmt vand  til at holde den ønskede rumtemperatur samtidig med at du er sikret varmt vand. 

Besparelser i Sæby

Besparelser, der kan mærkes

En luft til vand varmepumpe koster omkring de 100.000 kr. inkl. moms, levering og montering at investere i. Trods den relative høje startkapital, kan du næsten halvere din nuværende varmeregning (set i forhold til oliefyr). Varmepumpen vil oftest være betalt hjem indenfor 5-10 år.

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken løsning, der er den bedste for dig, dit hjem og din familie. Derfor står vi hos Sæby El A/S altid klar med rådgivning og vi ved at sådan en beslutning tager tid. Derfor giver vi gerne et uforpligtende tilbud og lang betænkningstid.
Der er dog mange gode grunde til, hvorfor du skal vælge en luft til vand varmepumpe. Blandt andet udvinder en varmepumpe energien fra udeluften på en økonomisk og klimavenlig måde.

 

 • Økonomisk opvarmningsform
 • Vedvarende energi
 • Driftssikker og nem at betjene
 • Lav fremløbstemperatur
Hvorfor vælge en luft vand varmepumpe

Vi forhandler bl.a. følgende mærker

Daikin luft vand varmepumper

Daikin i Sæby

Fujitsu luft vand varmepumper

Fujitsu i Sæby

Weishaupt luft vand varmepumper

Weishaupt i Sæby

Miljøbillede af alrum i Sæby

Råd og vejledning

Hos Sæby El A/S i Sæby, Dronninglund, Frederikshavn og omegn tilbyder vi grundig vejledning og rådgivning. Vi kommer gerne forbi dig og giver et tilbud på den type luft vand varmepumpe, der passer til dit behov – kontakt os på ☎️ 98 46 24 66 for at booke et besøg.

 

Tilbud på luft vand varmepumper

Har du spørgsmål? Tag fat i os – hos Sæby El A/S er du sikret konkurrencedygtige priser, professionel rådgivning og autoriseret installation af alle typer af varmepumper.

Vi kører ud til både erhvervs- og privatkunder.

Kontakt os i dag på ☎️ 98 46 24 66 – vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

11 + 15 =

Find os

Havnen 16
9300 Sæby

Tlf.: 98 46 24 66
Mail: lars@saeby-el.dk