Energitjek hos RAIS i Frederikshavn

Vores energirådgiver har været på besøg i industrivirksomheden RAIS, for at afdække mulighederne for energioptimering. RAIS producerer brændeovne og tilbehør til det globale marked fra en sammensætning af produktionsbygninger, der ligger i Frederikshavn i Nordjylland.

Al belysning i produktionshallerne var udskiftet inden besøget, alligevel fandt vores energirådgiver flere andre kilder til energioptimering og besparelser:

Varmekilden:

I den ene bygning stod 2 tørreovne tilsluttet et gasfyr, der ledte overskudsvarmen ud i det fri. Med en mindre indsats, kan denne overskudsvarme genbruges til at opvarme andre lokaler i bygningen.

Ventilation:

I samme bygning står der flere ventilationsanlæg, der alle drives ved hjælp af remtrukne ventilatorer. Her vil det være økonomisk fordelagtigt, at skifte drivkraften ud med EC-motorer, der kan håndtere samme opgave med et noget lavere energiforbrug – også direkte.

Vinduer (klimaskærm):

I nogle af de ældre produktionshaller, består ca. 250 m2 af loftvinduerne af gennemsigtige tagplader. Her kan RAIS optimere ved at efterisolere med isolerende PVC-plader, så energi- og varmetabet bliver reduceret væsentligt.

Cirkulationspumper:

I produktionshallerne kører flere af cirkulationspumperne konstant. Med en udskiftning til pumper, der justeres til produktionsbehovene, kan der også her opnås store besparelser på energiforbruget.

Trykluft:

Med en trykluftscreening af tanke og kompressorer, blev der fundet 17 utætheder/lækager. De skal selvfølgelig lukkes, da eksempelvis et hul på bare 5 mm faktisk øger forbruget med 11 kW.

Efter endt besøg og energitjek, har vores energirådgiver udarbejdet en energirapport, der indeholder alle de mulige steder for energioptimering.

Læs mere om energitjek her 

Kundecase RAIS